Drie actrices in de running voor hoofdrol Episode VIII?
woensdag 2 september 2015

Het zal niet lang meer duren voordat de opnames van Star Wars: Episode VIII van start gaan. De laatste geruchten spreken van een zoektocht naar een nieuwe vrouwelijke hoofdrol, waarbij de keuze inmiddels is teruggebracht tot drie kandidaten: Gina Rodriguez, Tatiana Maslany en Olivia Cooke.

Het nieuws is afkomstig van website TheWrap.com. Het meest opvallend is de naam van actrice Tatiana Maslany die eerder al in de running zou zijn voor de hoofdrol in Star Wars: Rogue One maar de rol aan haar voorbij zag gaan ten faveure van Felicity Jones. Wordt dit de revanche voor de Orphan Black actrice?

Veel weten we nog altijd niet over de tweede nieuwe trilogiefilm van regisseur Rian Johnson. Onlangs meldde Oscarwinnaar Benicio del Toro nog dat hij er vrij zeker van was dat hij de rol van slechterik zal mogen spelen. Maar een officiële bevestiging laat nog op zich wachten. Ons rest ons dus vooral geruchten. Maslany zou dus in de running zijn samen met Golden Globe winnares Gina Rodriguez (bekend van Jane the Virgin) en Olivia Cooke (bekend van onder meer Me and Earl and the Dying Girl en Bates Motel). Toch lijken de bronnen van TheWrap.com zich tegen te spreken en melden sommigen namelijk dat Johnson nog druk bezig is met het testen van andere actrices.

Vrij frappant is het dat de website zich niet afvraagt waarom men op zoek is naar een nieuwe vrouwelijke hoofdrol. Wij impliceren daarmee niet dat de rol van Daisy Ridley tot The Force Awakens zal worden beperkt, maar het doet ons toch afvragen wat haar uiteindelijke rol in het complete verhaal zal zijn. Blijft het bij één film voor Rey, of verblijft ze nog wat (films) langer in dat universum hier ver, ver vandaan? Op 16 december weten we het ongetwijfeld!

Star Wars: Episode VIII gaat op zijn beurt op 26 mei 2017 in première. Er wordt verwacht dat de opnames begin 2016 van start zullen gaan in Engeland.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: