Dreigt een conflict over figuranten de productie van Episode 7 te vertragen?
zondag 18 mei 2014

Nu de productie van Star Wars: Episode VII in volle gang is, zullen er meer concrete details over het verhaal (al dan niet gebaseerd op speculaties en geruchten) bekend worden. Omdat we snappen dat niet iedereen alles over deze nieuwe film wil weten en velen verrast willen worden door de film zelf, zal DeathStar.nl vanaf vandaag gaan werken met zogenoemde spoilertags. Op deze manier proberen we te blijven doen wat we altijd doen: het informeren van ALLE Nederlands(talige) Star Wars fan en liefhebbers.

Volgens de Daily Mail dreigt een conflict tussen twee castingbureaus voor figuranten roet in het eten te gooien van de productie van Star Wars: Episode VII. Het bureau Mad Dog Casting beschuldigt een ander bedrijf, opgericht door een ex-medewerkster, ervan een lucratief contract van één miljoen Britse Pond met Lucasfilm weggekaapt te hebben. Het geschil is zo hoog opgelopen dat de Britse Hoge Raad zich zal moeten buigen over de kwestie.

Volgens het artikel is daardoor de angst ontstaan dat enkele scènes met grote groepen van stormtroopers en wookiees misschien uitgesteld moeten worden. Hoe de Daily Mail precies aan deze informatie komt is onbekend en het is wellicht slechts speculatie. Het neemt echter niet weg dat het conflict een negatieve stempel op de productie kan zetten. Disney onthield zich van enig commentaar.Tags: