Diverse Star Wars: Rebels nieuwtjes: nieuwe droid en misschien Mara Jade?
maandag 27 januari 2014

Vandaag maakt de wereld kennis met een nieuwe droid. Zijn naam is Chopper en wat van meet af aan duidelijk wordt, is dat deze kleine astromech een nogal nukkig en eigenwijs karakter heeft. Via de Duitse website Movie Pilot is er een nieuwe making-of filmpje van Star Wars: Rebels verschenen waarin producent Dave Filoni, animation supervisor Keith Kellogg en andere productiemedewerkers dit nieuwe personage introduceren aan de hand van concept art, ruwe animaties en foto’s.

De Rebelse Chopper, van wie je hierboven enkele afbeeldingen kunt bekijken, zullen we ongetwijfeld veel gaan terugzien. Ondertussen verschijnen er steeds meer andere details over de serie.

Via nog te verschijnen producten, die bijvoorbeeld dit voorjaar op de diverse internationale speelgoedbeurzen voor de detailhandel worden geïntroduceerd, zijn enkele namen bekend geworden van de bemanning van het Rebellenschip de GhostKanan Jarrus, Hera Syndulla (een Twi’lek met een bekende familie) en Zeb (de gunner) en van het Keizerlijke schip de PhantomEzra Bridger.
Een andere naam die onlangs gevallen is, is die van Mara Jade. De geruchten gaan dat het populaire Expanded Universe (EU) personage, dat door schrijver Timothy Zahn werd geïntroduceerd in het succesvolle boek Heir to the Empire, een rol zal gaan spelen in de animatieserie en zo nu en dan met de Inquisitor te maken zal hebben. Op deze wijze moet Star Wars: Rebels een connectie leggen met Star Wars: Episode VII, waarin zij eveneens terug te zien zal zijn. Dit concept zou aansluiten aan bij berichtgeving eerder deze maand dat de EU niet langer een apart onderdeel van de films zal zijn en dat de twee voorheen aparte universums meer een geheel zullen gaan worden.

Als laatste komen nog even terug bij de eerdergenoemde Keith Kellogg, die onlangs op zijn Twitter account liet weten dat een belangrijke mijlpaal in de productie was bereikt: “Just finished animation on the first episode of #StarWarsRebels. Can’t wait for you all to see it.

Meer informatie over Star Wars: Rebels vind je terug op onze speciale pagina in de televisiesectie. Star Wars: Rebels verschijnt in het najaar op de Nederlandse televisie op zender Disney XD.

Bron: StarWars7News.com
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Joruus

    Grappig figuurtje. Lijkt wel het chagrijnige broertje van R2-D2. 😀