Disney voorzitter bevestigt drie Star Wars spin-off films en meer!
woensdag 7 mei 2014

Gisteravond Nederlandse tijd werden de nieuwe kwartaalcijfers van Disney bekendgemaakt, waarin het bedrijf een flinke winsttoename zag. Disney voorzitter Bob Iger gaf hierop nog een toelichting via een zogenaamde ‘conference call‘ en liet daarbij ook nog wat interessante informatie los over de toekomst van Star Wars.

In tegenstelling tot de voorgaande twee trilogieën zal er niet elke drie jaar maar om het jaar een nieuwe trilogiefilm worden uitgebracht. We beginnen dus met Star Wars: Episode VII op 18 december 2015, gevolgd door Episode VIII ergens in 2017 en Episode IX in 2019. Dat is natuurlijk een moordend tempo, en gezien de moeizame start van de productie van de aankomende film zouden wij er niet raar van opkijken als daar de komende jaren nog verandering in komt.

Iger bevestigde ook dat er in ieder geval drie spin-off films uitgebracht zullen worden voor het einde van dit decennium. Gezien de eerder aangekondigde plannen om in de tussenliggende jaren van de trilogiefilms een spin-off film uit te brengen, zou dat dus betekenen dat dergelijke films in 2016 en 2018 uitkomen. Als we zijn uitspraak heel letterlijk nemen, betekent dat dat er in een jaar zelfs twee spin-off films uitgebracht zouden worden.

Daarnaast kwam hij nog even terug op het nieuws van de castaankondiging van vorige week:”We hebben vorige week nog wat ander nieuws naar buitengebracht toen we de cast van Star Wars: Episode VII aankondigde, waarbij enkele bekende gezicht als ook wat opwinded nieuw talent bij zitten. De reactie daarop is enorm geweest. Ik was een paar weken geleden met J.J. Abrams in de Pinewood Studios en ik vertrok daar met meer vertrouwen dan ooit dat Episode VII de buitengewone films wordt waar Star Wars fans op hebben zitten wachten.

 

Bron: JediNews


Tags: