Disney baas Alan Horn laat enkele Episode VII details los
dinsdag 22 april 2014

Vandaag was Walt Disney Studios baas Alan Horn een van de sprekers tijdens het Tribeca Film Festival in New York. Behalve de plannen voor de Pirates of the Caribbean en Marvel franchises, had hij ook nog het een en ander nieuws over de plannen voor de Star Wars franchise en de aankomende film Star Wars: Episode VII.

Op het gebied van casting wilde Horn nog altijd niks loslaten, maar wel kon hij bevestigen dat er ‘second unit’ werk is verricht in Abu Dhabi (waarvan we onlangs de eerste gelekte foto’s konden aanschouwen) en op andere plaatsen (vermoedelijk het eerder genoemde Marokko). De hoofdopnames moeten nog beginnen en als dat volgens planning verloopt, zal dat volgende maand van start gaan.

Het grote verschil tussen Star Wars: Episode VII en zijn zes voorgangers is de maand waarin hij wordt uitgebracht in bioscopen. Horn sprak over de mogelijkheid om na Episode VII weer terug te keren naar mei. Dat zal echter afhankelijk zijn van hoe snel bijvoorbeeld de scripts klaar zijn, of op welk punt de productie zich op dat moment bevindt. Maar eerst dus december voor de eerste nieuwe Star Wars film en daarna zullen we het vanzelf gaan zien.

De budgetten van de Prequelfilms lagen elk rond de 115 miljoen dollar. Hoewel het complete budget voor Episode VII nog niet definitief is, wist Horn wel te melden dat het rond de 175 tot 200 miljoen dollar zou liggen. In principe redelijk normaal voor films van deze grootte. Ter vergelijking: de nieuwste Captain America film kostte ongeveer 170 miljoen dollar en The Avengers zelfs 220 miljoen dollar. Voorop staat bij Disney in ieder geval dat ze de bioscoopbezoekers waar voor hun geld willen geven.

Als laatste werd er nogmaals benadrukt dat George Lucas in zekere mate betrokken zal zijn bij de productie van de Star Wars films. Hoewel hij zijn bedrijf aan Disney heeft verkocht, en zich daar terdege bewust van is, wordt zijn rol als adviseur zeer gewaardeerd en zal Lucasfilm presidente Kathleen Kennedy zeker gebruik maken van zijn advies en kennis.

 

Bron: Superherohype


Tags: