Details over animatieserie Star Wars Rebels onthuld
donderdag 20 juni 2013

Vandaag is het exact een maand geleden dat Disney aankondigde een nieuwe Star Wars animatieserie te gaan produceren. De serie met de naam Star Wars Rebels gaat zich afspelen tussen Episode III en IV, in een tijd waarin het Keizerrijk zijn grip op het universum probeert te verstevigen. Zoals de naam van de serie al enigszins aangeeft, zal de serie zich vooral richten op het ontstaan van de Rebellie, maar tot vandaag was er behalve deze beknopte informatie weinig meer bekend.

Met het lekken van de casting informatie voor Star Wars: Episode VII gisteren, konden we lezen dat er vooral naar jonge acteurs werd gezocht. Een dergelijke focus is eveneens aanwezig bij Star Wars Rebels, waarbij een groep van tieners centraal zal staan. Aangezien de doelgroep van zender Disney XD – die de serie vanaf volgend jaar gaat uitzenden – ook op deze leeftijdsgroep is gericht, is dat een logisch gevolg.

Mark Hamill schijnt een gastrol in te gaan inspreken, maar in welke hoedanigheid is vooralsnog onbekend. Wellicht zal hierover meer duidelijk worden volgende maand tijdens de Star Wars Celebration Europe, alwaar Hamill ook aanwezig zal zijn en waar bezoekers een eerste exclusieve blik zullen gaan krijgen op de serie.

 

Bron: Bleeding Cool