Deleted Scene uit Jabba’s Palace verschijnt op internet
zondag 13 april 2014

Voor elke film die gemaakt wordt, geldt dat niet alle gefilmde scènes het eindproduct halen. Voor de Star Wars films is dat niet anders. Tegenwoordig is het vrij normaal dat zulke scènes als bonusmateriaal op een dvd of Blu-ray verschijnen. De Prequelfilms hadden dit al, maar met de Originele Trilogie zijn er wat scènes die nog altijd niet openbaar zijn.

Eén van die scènes betreft Luke Skywalker die gevangen zit in de Rancor Pit in Jabba’s paleis. Hierin zien we onder andere dat Luke een Force-sprong maakt en aan het rooster probeert te hangen aan de voet van Jabba’s troon. Op de Star Wars Celebration Europe van afgelopen jaar werd dit fragment tijdens het panel van Leland Chee, The Lost Secrets of Return of the Jedi,  exclusief getoond voor aanwezigen. Met het vriendelijke verzoek om het materiaal niet online te zetten, een wens die werd gerespecteerd.

Nu heeft het stukje toch het internet gehaald. De beelden zijn afkomstig van een zeer zeldzame laserdisc die een Amerikaanse Star Wars fan een tijd terug op de kop wist te tikken. Hierop staat in totaal dertig minuten aan nooit eerder vertoond, uniek materiaal. Sinds eind vorig jaar deelt hij hiervan geregeld fragmenten op zijn Facebookpagina. Absoluut een aanrader!

 

Bron: Facebook.com
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: