De toekomst van Star Wars in Disneyland Parijs
zondag 25 januari 2015

De komende jaren heeft Disneyland Parijs heel wat in petto voor haar bezoekers. Veel attracties gaan op de schop en krijgen een grote update. Met name Star Wars liefhebbers lijkt met hun neus in de boter te vallen. Denk bijvoorbeeld aan een geheel vernieuwde versie van de populaire attractie Star Tours!

In oktober van vorig jaar kwam Disneyland Parijs nog negatief in het nieuws vanwege enorme financiële problemen. Sinds de opening bijna vijfentwintig jaar geleden heeft het park het altijd moeilijk gehad. Gelukkig was er grootaandeelhouder Walt Disney die het Franse bedrijf een kapitaalinjectie van maar liefst één miljard dollar gaf. Daarmee werd een mogelijk faillissement afgewend.

Volgens bronnen van MiceChat.com wordt er nu maar liefst 150 miljoen euro gepompt in de upgrade van de Star Tours attractie. Eenzelfde aanpassing in Japan kostte slechts 50 miljoen, waardoor het vermoeden bestaat dat er gelijk nog een paar zaken omgezet gaan worden naar een Star Wars thema. Hoewel dit speculeren is, zou dat betekenen dat Parijs als eerste ter wereld met een zogenoemd Star Wars Land zou komen.

De Star Tours attractie zal aan het begin van dit jaar sluiten om in januari 2016 te heropenen. Alle Star Tours attracties over de hele wereld zullen tevens aangepast worden met het oog op de release van Episode VII. Vanaf begin volgend jaar kun je dus met Star Tours ook afreizen naar de nieuwe locaties uit The Force Awakens!Tags: