De rol van ‘canon’ en de Star Wars spin-off films
zondag 19 januari 2014

Afgelopen week werd na enkele jaren van voorbereidingen in Singapore de nieuwe Lucasfilm faciliteit geopend in bijzijn van presidente Kathleen Kennedy en oud-eigenaar George Lucas. Het complex, welke qua vorm lijkt op een Jawa Sanscrawler, doet dienst als post-productiekantoor waar medewerkers onder andere special effects vervaardigen voor grote Hollywood films. Momenteel wordt er gewerkt aan bijvoorbeeld The Avengers 2: Age of Ultron en Transformers 4: Age Of Extinction.

Ter gelegenheid van deze opening was natuurlijk ook de pers aanwezig en konden vragen over de toekomst van Star Wars niet ontbreken, en over hoe men na vertrek van Lucas om zal gaan met de gevestigde ‘canon’. Kathleen Kennedy deed daarover enkele uitspraken:

“George was heel duidelijk over hoe dat werkt. De canon die hij creëerde was de Star Wars sage. Episode VII valt daar ook onder. De spin-off films, en wellicht komen we nog met een andere term voor die films, vallen ook onder dat geheel, dat universum dat hij [Lucas] heeft bedacht. Er wordt geen poging gedaan om personages van de spin-off films in en uit de nieuwe trilogie films te laten bewegen.”

Hieruit zou men kunnen opmaken dat personages uit de nieuwe Trilogie geen eigen spin-off films zullen krijgen, waarmee bijvoorbeeld een Han Solo film geen optie zou zijn. Een Boba Fett film daarentegen zou hiermee dus juist wel tot de reëele mogelijkheden behoren. Helaas blijft het wachten op officiële bevestigingen om meer duidelijkheid over deze plannen, die op meerdere manieren te interpreteren zijn, te krijgen. We houden je op de hoogte!

 

Bron: Toysrevil
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+