De Google Cardboard The Force Awakens virtual reality beleving
zondag 13 december 2015

Dit weekend ontvingen we een Google Cardboard. “Een wat?“, vraag je je misschien af. We voelden ons een beetje nat achter de oren omdat we er totaal niet bekend mee waren. Voor wie het, net als wij, niet kenden: het stelt je in staat om met je telefoon een 3D Virtual Reality ervaring te beleven. In combinatie met de Star Wars app kun je je daarmee even echt wanen op de planeet Jakku!

Android en iOS gebruikers kunnen met de officiële Star Wars app exclusieve beelden bekijken van Star Wars: The Force Awakens. In die app kun je via het menu ‘Jakku spy’ transmissies – korte filmpjes van ongeveer één minuut – downloaden waarmee je wordt getransporteerd naar de planeet Jakku. Momenteel zijn er vijf transmissies beschikbaar. De komende dagen volgen de (vooralsnog) laatste vier.

De Google Cardboard is een heel simpel ding. Het is, zoals de naam doet vermoeden, gewoon gemaakt van een handig stukje karton waarin twee lenzen verwerkt zijn. Via wat eenvoudig vouwwerk is het doosje binnen een minuut klaar om te gebruiken. Op je telefoon hoef je enkel de Google Cardboard app te downloaden en via een VR-code op je Cardboard wordt het met elkaar gesynchroniseerd. Wij ontvingen zelf een leuke First Order Stormtrooper versie. Helaas is deze voor zover wij weten niet beschikbaar voor de Nederlandse markt, net als de in Amerika overige drie Star Wars versies (zie hieronder). Maar gewone Cardboards zijn In Nederland onder meer via Bol.com te bestellen, startend vanaf een prijs van rond de tien euro.

Wat was onze ervaring? We waren namelijk ZEER onder de indruk ! De BB-8 van Sphero was een leuke gadget, maar wat ons betreft gaat de prijs voor leukste Star Wars innovatie hier naar toe. Je zou het kunnen vergelijken met de Star Tours attractie in de Disney parken waar je met een 4D-ervaring wordt meegenomen naar het Star Wars universum. Het grote verschil hiermee is dat je je werkelijk in het Star Wars universum aanwezig voelt. Is er ook een nadeel? Ja, al na korte tijd kun je misselijkheid of desoriëntatie ervaren… maar dat is een kleine prijs voor deze geweldige ervaring!Tags: