DeathStar.nl - De Nederlandse Star Wars website | Star Wars nieuws en achtergronden
De eerste 7 minuten van Star Wars: Rebels in het Nederlands
vrijdag 29 augustus 2014

Over iets meer dan een maand, op vrijdag 3 oktober om precies te zijn, gaat Star Wars: Rebels wereldwijd in première, en dus ook op de Nederlandse buis. Disney XD zendt vanaf dit najaar wekelijks nieuwe afleveringen uit van deze nieuwe animatieserie met Nederlands nagesynchroniseerde stemmen.

Aan het begin van deze maand werd er een preview uitgezonden op de Amerikaanse televisie waarin de eerste zeven minuten van de pilotaflevering Spark of Rebellion te zien waren. Sinds vandaag is dit filmpje ook beschikbaar in het Nederlands op Youtube. Hieronder kun je het bekijken:

Vanaf zondag 19 oktober (in België pas vanaf zaterdag 25 oktober) gaat het eerste seizoen van start en zijn de zestien afleveringen wekelijks te bekijken op Disney XD. Nederlandse (en Belgische) Star Wars fans die liever de serie in de originele taal willen zien, kunnen de serie een stuk eerder bekijken via alternatieve ‘kanalen’. In Amerika start het reguliere seizoen namelijk al op 13 oktober.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
 • Rubin

  Ik vind de Amerikaanse versie véél beter klinken!

 • Frank Geboers

  Bedankt voor het artikel. Ik kijk veel liever de serie in het Engels op de buis, via digitale televisie (Ziggo/UPC).
  Weet iemand of er überhaupt een digitaal kanaal van een Nederlandse provider (Bijvoorbeeld Ziggo) is die de serie in zijn originele taal uitzendt?

  Zo niet, dan zou ik graag willen weten wat de legale alternatieven zijn om de Engelstalige versie te bekijken. Wachten op de DVD/Blu-ray?

  • Het is ons nog niet bekend of Disney XD op hun digitale themakanaal de serie ‘s avonds gaat uitzenden in de originele taal. Het legale alternatief zou dan inderdaad zijn wachten op de home releases. Daarnaast vermoed ik dat de Engelstalige afleveringen ook wel op Youtube te vinden zullen zijn… voor zolang ze erop blijven staan.

   • Frank Geboers

    Oké, even afwachten dus. Bedankt voor je reactie.Tags: