De Avond van de Filmmuziek
vrijdag 28 maart 2014

Een van de belangrijkste elementen die heeft bijgedragen aan het enorme succes van Star Wars is de prachtige en inmiddels legendarische muziek van componist John Williams. Maar niet alleen met Star Wars heeft deze Amerikaanse meervoudige Oscarwinnaar zijn indruk achtergelaten. Dat ervaarde liefhebbers afgelopen zomer tijdens een speciaal concert in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Afgelopen weekend vond in datzelfde Concertgebouw De Avond van de Filmmuziek plaats, een concert dat werd gepresenteerd door Ruben Nicolai met gasten als Wende Snijders, Joram Lürsen, Jan Jaap van der Wal, Stefan Groothuis en internetexpert Alexander Klöpping. Tijdens deze avond kwamen liefhebbers bijeen om te kijken en luisteren naar uitvoeringen van louter voor orkest geschreven filmmuziek. Tijdens het concert werd muziek gespreeld uit films als Intouchables, Soldaat van Oranje, Pirates of the Caribbean, Basic Instinct, Schindler’s List, Gladiator, The Godfather, Apocalypse NowStar Wars en Indiana Jones.

De registratie van deze eerste editie is vrijdagavond 28 maart (vanavond dus) om 00.20 uur te zien bij de VARA op Nederland 1. Ga er dan lekker voor zitten, want de aflevering duurt zo’n anderhalf uur. Een trailer hiervan kun je hieronder bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=ovWfCtHGubY
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Joruus

    ik heb het een stukje zitten kijken maar die LAMA presentator was echt superirritantTags: