Darth Vader weerspreekt eerder bericht over diagnose dementie
zondag 4 januari 2015

Vaak wordt de soep niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend. Dat gezegde gaat zeker op voor een interview wat de Britse krant Daily Mirror onlangs met David ‘Darth Vader’ Prowse publiceerde. Ook wij namen het nieuws – Prowse zou aan dementie lijden – klakkeloos over. Nu laat de acteur echter weten dat de beweringen van de krant rubbish zijn. “Ik ben bijna 80 jaar, en los van wat kleine mankementen, in goede gezondheid.

Hij geeft wel toe dat hij last heeft van zijn geheugen, maar dat is volgens de acteur meer een leeftijdsdingetje dan een ziekte. Hij maakt er zelfs een grapje van: “Ik ga naar een ‘memory clinic’. Tenminste, als ik onthoud dat ik daar heen moet gaan. Maar dementie? ‘What rubbish’,” zegt de acteur maar nog een keer. Meer last heeft hij gehad van een botinfectie, waardoor zijn rechterheup vervangen moest worden.

Kortom, we hoeven ons dus geen zorgen te maken om Prowse, die naar eigen zeggen alweer 32 shows en verschijningen op een rijtje heeft staan voor 2015 (waarvan er waarschijnlijk één voor april in ons eigen land gepland staat). Prima, Dave. Dan kunnen we alleen maar zeggen: may the Force be with you!Tags: