Darth Vader lijdt aan dementie
zondag 30 november 2014

We leven nog helemaal in een roes ontstaan door de Star Wars: The Force Awakens trailer. Daarom kwam het volgende nieuws dubbel zo hard bij ons binnen. In een interview met The Mirror heeft acteur David Prowse – die je beter kent als Darth Vader uit de Originele Trilogie – bekendgemaakt dat hij lijdt aan dementie. Prowse stond vorig weekend nog gepland om te verschijnen op de Verzamelbeurs in Utrecht maar moest vanwege andere gezondheidsklachten afzeggen.

In het interview laat de 79-jarige Britse bodybuilder weten dat hij graag nog een rolletje in Star Wars: The Force Awakens had willen spelen:”Ik had nu waarschijnlijk mijn tekst vergeten. Maar het had niet uitgemaakt wat het was geweest, ik had graag iets in de film gedaan al was het maar een cameo.

Hoewel Prowse inmiddels medicatie voorgeschreven heeft gekregen om de symptomen van geheugenverlies te bestrijden merkt hij er nog maar weinig effect van. Wakker ligt hij er echter niet van:”Ik heb me er nooit zorgen over gemaakt. Het valt vooral andere mensen op. Mijn vrouw merkt het waarschijnlijk vaker dan ikzelf.

We wensen David Prowse en zijn familie heel veel sterkte toe in de strijd met deze verschrikkelijke aandoening.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: