Darth Vader for President? In Oekraïne natuurlijk!
zondag 30 maart 2014

Het kost wat maar dan heb je ook wat. Dat zal Darth Vader hebben gedacht toen hij omgerekend zo’n 165.000 euro neerlegde om namens de Internetpartij mee te mogen doen aan de presidentsverkiezingen aankomende mei in Oekraïne. Om de wereld te veroveren moet je immers ergens beginnen. Het klinkt natuurlijk volstrekt belachelijk maar het lijkt de politieke partij in zekere zin toch ernst te zijn.

Het is niet de eerste keer dat Darth Vader zijn opwachting maakt. Al eerder dook hij op tijdens de opstanden aan het Maidanplein. In november werd hij nog door een groep stormtroopers binnengedragen in het gemeentehuis van Odessa, waar hij zichzelf uitriep tot burgemeester. Daarnaast voerde hij ook een charge aan op het ministerie van Justitie, nadat deze de Internetpartij illegaal had verklaard.

Het land dat momenteel intern enorm verdeeld is, kan wel in ieder geval een sterke leider gebruiken. Maar of Darth Vader daarin een goed voorbeeld is betwijfelen we. Wellicht kunnen ze toch beter gaan voor de kandidate en tevens voormalige presidente Yulia Tymoshenko, die zowel qua pit als uiterlijk meer gemeen lijkt te hebben met Princess Leia…Tags: