Dag 3 – Star Wars Celebration
zondag 28 juli 2013

Het zit erop. De tweede editie van Star Wars Celebration Europe kwam, zag en… overwon? We hopen dat alle aanwezige Nederlandse fans een onvergetelijke ervaring hebben gehad. Onze eigen delegatie heeft zich meer dan uitstekend vermaakt maar plaatste wel enkele kanttekeningen bij een aantal zaken. Meer daarover lees je deze week in ons verslag, maar nu eerst een korte samenvatting van vandaag!

Het meest interessante panel bleek vandaag de Leland Chee presentatie over de Lost Secrets of Return of the Jedi te zijn. Behalve nooit-eerder-vertoonde foto’s van de productie van ROTJ (een voorproefje van wat we zoal kunnen verwachting in het J.W. Rinzler boek The Making of Return of the Jedi die in dit najaar verschijnt) kregen we ook nooit eerder vertoonde beelden voorgeschoteld. Zo zagen we onder andere een clip van de Rancorpit met een man-in-een-monsterpak, en een versie van het originele Ewok Celebrationnummer met Engelse tekst in plaats van Ewoktaal. Als laatste kregen we te horen dat er ook een e-versie van het Rinzlerboek verschijnt met dit soort filmpjes en andere mediabestanden (onbekend was nog welk soort drager – bijv. DVD of Blu Ray – hiervoor gebruikt zal worden)!

Vandaag was ook een dag om vooral nog even over de vloer te lopen, indrukken op te doen van alle aanwezige bedrijven, standhouders en als laatste vooral de bezoekers. Het maakt niet uit hoe vaak je de kostuumclubs of individuele fans met een eigengemaakt kostuum ziet op een evenement: je staat elke keer weer versteld van de kwaliteit, aandacht voor detail van de diverse outfits en van de originaliteit van sommige kostuums.

De komende dagen zullen we onze Celebration sectie gaan inrichten met gedetailleerde verslagen van alle panels die we hebben bezocht – waarvan we al het een en ander van hebben geteased via onze Twitterfeed – met alle bijbehorende foto’s. En… binnenkort gaan we een leuke goodiebag weggeven aan één gelukkige lezer. Dus zoals altijd zeggen we tegen jou: houd DeathStar.nl goed in de gaten!