Dag 2 – Star Wars Celebration Europe
zondag 28 juli 2013

We maken ons langzaam op voor dag 3 van de Star Wars Celebration. De tweede dag was geheel volgens verwachting een drukbezochte dag met vele verwachtingen vooral over Star Wars: Episode VII. Helaas werd al snel duidelijk dat men die nieuwe hoop beter kon laten varen. Het werd eens meer duidelijk dat vooral de viering van de dertigste verjaardag van Return of the Jedi het hoofdthema van deze tweede Europese conventie was.

Dat wil echter niet zeggen dat er niks gebeurde. We werden voorgesteld aan Kathleen Kennedy, één van de machtigste vrouwen van Hollywood en tevens de nieuwe president van LucasFilm Ltd. Wat opviel was dat hier niet een strakke zakenvrouw zat, maar een zeer charmante, goedlachse vrouw die fans vooral wilde benadrukken dat het doel van dit nieuwe avontuur vooral was om het oude gevoel terug te laten keren. Niet meer die enorme nadruk op digitale effecten, maar bijvoorbeeld terug naar praktische sets en sets op locatie. En er was de aankondiging van John Williams. Kathleen bevestigde dat hij is vastgelegd voor de gehele nieuwe trilogie!

Een ander hoogtepunt van de dag was de Star Wars Rebels presentatie met Dave Filoni. Hij vertelde zeer uitgebreid wat de inspiratie is voor deze nieuwe serie: Ralph McQuarrie. Aan de hand van oude ontwerpen liet Filoni nieuwe ontwerpen zien van droids, een soort stormtrooper en van voertuigen zoals het nieuwe Rebellenschip genaamd The Ghost.

Tot zover de korte samenvatting van dag 2. Voor diegene die vandaag nog op de beursvloer zijn, wensen we een fijne laatste dag toe. Voor de thuisblijvers zeggen we: houd onze Twitterfeed ook vandaag weer goed in de gaten voor de laatste foto’s en berichtjes!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+