Daft Punk brengt een stukje Star Wars terug naar de Grammys
zaterdag 25 januari 2014

Het Franse DJ duo Daft Punk en Star Wars zijn geen onbekenden van elkaar. Enkele jaren geleden was het duo al te zien in een Adidas reclame ter promotie van het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika, waarin de Cantina scène met tal van bekenden werd nagebootst. Ook de Grammy Awards en Star Wars zijn twee handen op één buik. De films kregen door de jaren heen diverse nomitaties en verzilverden diverse onderscheidingen. Nu komen de drie samen.

Morgenavond vindt de 56ste editie van het prijzenfestival plaats op diverse plaatsen in de Amerikaanse stad Los Angeles. Volgens The Hollywood Reporter zal het duo, dat genomineerd is in vier categorieën, een optreden verzorgen met artiesten als Stevie Wonder, Pharell Williams en gitaarlegende Nile Rodgers. Geruchten gaan dat ze dit keer niet hun gebruikelijke helmen dragen maar originele Stormtrooper helmen uit The Empire Strikes Back.

De uitreiking is live te zien op PRO7, welke te ontvangen is bij de diverse kabelbedrijven. De uitzending begint om 02.00 Nederlandse tijd. Op zaterdag 1 februari wordt de show ook uitgezonden op Nederland 3 van 20.55 tot 23.55.

 

Bron: The Hollywood Reporter