Colin Trevorrow regisseert Episode IX en Rogue One heeft een cast!
zaterdag 15 augustus 2015

Het gebeurt niet vaak dat we op een zaterdagavond zo worden overspoeld met Star Wars nieuws. Tijdens de presentatie op de D23 Expo in Anaheim, Amerika leerden we dat Jurassic World regisseur Colin Trevorrow is aangetrokken voor Star Wars: Episode IX en zijn we via een brute foto voorgesteld aan de cast van Star Wars: Rogue One.

Hoewel regisseur Rian Johnson nog druk is met het schrijven van Star Wars: Episode VIII en de opnames daarvan pas volgende zomer van start zal gaan, maakte Disney vanavond de regisseur voor de laatste Trilogiefilm bekend. Colin Trevorrow zal nog even moeten wachten voordat hij met de opnames kan beginnen maar dit jaar nog zal hij wel samen met de productie een begin gaan maken met de voorbereidingen.

De filmopnames voor Star Wars: Rogue One zijn nu bijna twee weken aan de gang. Regisseur Gareth Edwards kwam kort in een vertoond filmpje aan bod en verontschuldigde zich niet aanwezig te kunnen zijn bij de presentatie. In plaats daarvan werden we getrakteerd op de allereerste foto van de cast op een set. En wat is hij waanzinnig! De cast bestaat uit de reeds aangekondigde Felicity Jones die wordt bijgestaan door onder meer Mads Mikkelsen, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Alan Tudyk, Riz Ahmed en Forest Whitaker.

Als laatste kwam Disney president Bob Iger op het podium met een voor het bedrijf belangrijke aankondiging: de komst van Star Wars themagedeeltes in hun twee parken in Amerika. De parken in Anaheim en Orlando krijgen daarmee een grote Star Wars aanwezigheid bestaande uit onder meer een gigantische Millennium Falcon, een restaurant in het thema van de bekende Cantina uit A New Hope en nog veel meer! Helaas werd er niks gezegd over het park in Parijs en eventuele uitbreidingsplannen aldaar.

Ook op het gebied van Star Wars: The Force Awakens was nog wat te melden. De speeltijd van de film wordt naar alle waarschijnlijkheid 124 minuten, aldus regisseur J.J. Abrams. De aanwezige bezoekers in de zaal werden na afloop getrakteerd op een filmposter gemaakt door de legendarische artiest Drew Struzan. Het lijkt er echter op dat dit een event exclusive is en dus niet de uiteindelijke filmposter zal worden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Bas van Dun

    Foto oogt goed, duisterder dan dat wat we gewend zijn.

  • Joruus

    Ik vind die poster niet zo mooi als andere drew struzan posters maar die foto van rouge one is vetttttttttt!!Tags: