Clone Wars schrijver over seizoen 7 en 8
woensdag 21 mei 2014

Het internet biedt een bron aan informatie en dankzij social media wordt de afstand naar de medemens – in ieder geval op digitaal vlak – verkleind. Een goed voorbeeld daarvan is het Twitteraccount van Brent Friedman. Als schrijver van afleveringen van The Clone Wars weet hij wat er in de pijpleiding zat voor de nooit-gemaakte seizoenen 7 en 8.

Hij tweette de afgelopen dagen bijvoorbeeld dat beide seizoenen al compleet geschreven waren en wist hij te vertellen welke ‘story arcs’ (verhaallijnen) deze zoal bevatten. Onder meer een arc over Clone Trooper Echo, die blijkbaar dus niet echt dood was gegaan in het zesde seizoen. De eerste aflevering in zijn arc had de titel The Bad Batch, de tweede A Distant Echo. Een andere arc, waar eerder al geruchten over waren, ging over Cad Bane en Boba Fett en mogelijk andere bounty hunters zoals Aurra Sing.

Verder beschreef Friedman summier een arc met wederom Yoda in de hoofdrol en zouden we in deze seizoenen hebben kunnen zien hoe Anakin omging met het vertrek van Ashoka uit de Jedi Orde. Ook wist de schrijver te vertellen dat George Lucas tot en met het einde vol overgave betrokken was bij het project. Dat mocht helaas niet baten. Disney had helaas andere plannen met Star Wars.

In Nederland is het nog altijd wachten op het zesde seizoen. Het is überhaupt de vraag of de afleveringen ooit in Nederland uitgezonden gaan worden. Voor liefhebbers verwijzen we graag naar deze link, waar het zesde seizoen online te bekijken is.Tags: