DeathStar.nl - De Nederlandse Star Wars website | Star Wars nieuws en achtergronden
Exclusief: The Clone Wars seizoen 6 dvd en Blu-ray niet in Nederland!
donderdag 23 oktober 2014

Eén ding moet je Disney nageven: in de afgelopen weken en maanden hebben ze meer voor de Nederlandse Star Wars fan community gedaan dan Twentieth Century Fox in de tien jaar daarvoor. Er lijkt daarmee meer betrokkenheid te zijn bij de Nederlandse fan. Dat is natuurlijk ook nodig. De komende jaren zijn fans cruciaal bij het tot een succes maken van de nieuwe Star Wars films en de bijbehorende franchise.

Er lijkt ook een soort keerzijde aan de medaille te zitten. Onder de vlag van Fox werd (nagenoeg) alles op het gebied van series en films in Nederland uitgebracht. Daar is een verandering in gekomen onder Disney. Het zesde seizoen van The Clone Wars is niet in Nederland uitgezonden. Dat had naar onze mening bijvoorbeeld heel makkelijk gekund onder de deal met Netflix Nederland, zoals ook in Noord-Amerika gebeurde. Maar ook op het gebied van home releases lijken de Nederlandse fans buiten de boot te vallen. Daar waar in diverse landen om ons heen volgende maand het zesde seizoen op zowel dvd als Blu-ray verschijnt, lijkt dat in Nederland niet te gaan gebeuren.

Daarmee zijn Nederlandse fans dus aangewezen op import, of andere wellicht illegale manieren. We hebben Disney Nederland om commentaar gevraagd op deze kwestie, maar we kregen helaas geen reactie. Ook Warner Bros. Nederland – het bedrijf dat in Nederland verantwoordelijk is voor de dvd en Blu-ray uitgaves van onder meer de Clone Wars seizoenen – vroegen we om commentaar. Zij wisten ons mee te delen dat het zesde seizoen van The Clone Wars niet in Nederland zal verschijnen. Van enige onwil bij Disney is echter geen sprake. Het probleem ligt namelijk bij de Nederlandse detailhandel, die te weinig vraag naar de titel verwacht en het daarom niet opneemt in hun assortiment.

Datzelfde lijkt het geval te zijn met Spark of Rebellion (Opkomst van het Verzet), de pilotaflevering van Star Wars: Rebels. In de meeste landen om ons heen is daar een dvd-exemplaar van beschikbaar… maar niet in ons eigen kleine kikkerlandje en wederom met dezelfde reden. Wellicht dat het als bonuscontent bij een eventuele release van het eerste seizoen van Rebels verschijnt. De tijd zal het doen leren.

Hoe dan ook, het doet de vraag rijzen: zitten Nederlandse Star Wars fans en liefhebbers überhaupt te wachten op deze uitgaves? Indien dat het geval is, kan de kracht van een community ervoor zorgen dat het bedrijf met de grote, zwarte oren de Nederlandse detailhandel op een andere gedachte weet te brengen. Wil je dus zo’n release: laat dan vooral je stem horen! Doe dat bijvoorbeeld hieronder in onze comments, of stuur ons een e-mail, of een tweet.

Voor diegenen die het wel best vinden en liever voor de mogelijkheid van importeren kiezen, kun je terecht bij:

Amazon.de – Star Wars: The Clone Wars seizoen 6 Blu-ray – € 25.99
Amazon.de – Star Wars: The Clone Wars seizoen 6 dvd set – € 19.99
Amazon.de – Star Wars: Rebels Spark of Rebellion dvd – € 9.99

Amazon.co.uk – Star Wars: Rebels Spark of Rebellion dvd – £ 4.99

Ben je één van deze titels ergens anders goedkoper tegengekomen? Laat het ons weten zodat we deze lijst kunnen uitbreiden!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
 • Joruus

  Waardeloos. Gewoon waardeloos. En dan vinden filmbedrijven het raar dat mensen gaan downloaden. Echt waardeloos!!!!

 • Michel Splinter

  Echt waardeloos en Sar Wars Rebels DVD en Blu-rays zijn ook niet de vinden op de Nederlandse markt.
  Warner Bros en Disney zou zich moeten schamen.
  Wij als klanten bepalen toch zeker wel wat we wel of niet willen kopen. Klant is koning is er tegenwoordig niet meer bij. Mijn zoontje is 6 een fan van Rebels maar we missen soms wel eens afleveringen. Hij kan nog geen Engels verstaan. En dan moet ik het maar importeren? Ze missen niet alleen de oude fans maar ook de nieuwe.
  Weet je wat ze ook geflikt hebben. Dan brengen ze seizoen 6 niet uit omdat er geen markt is volgens hun, maar wel 1 t/m 5 opnieuw met zo’n funko poppetje erbij? Echte Einsteins!Tags: