Cinematograaf Daniel Mindel zal Episode VII schieten op 35mm
donderdag 22 augustus 2013

Het lijkt erop dat regisseur J.J. Abrams terugvalt op oude gewoontes en vertrouwde methodes. Vandaag kwam het (overigens nog onbevestigde) bericht naar buiten dat cinematograaf Daniel Mindel de aankomende Star Wars film zal vast gaan leggen op 35mm film. Mindel werkte al diverse maken met Abrams aan films als Mission Impossible 3 en Star Trek.

Eerder dit jaar benadrukte Abrams op een evenement nogmaals zijn voorliefde voor ouderwetse film tegenover digitaal: “Ik heb nog geen enkele speelfilm digitaal opgenomen. Film is het formaat waar ik me het meest comfortabel bij voel. Als film zou verdwijnen – en digitaal is dat aan het uitdagen – zou de standaard voor de hoogste en beste kwaliteit verdwijnen.

Hiermee zou Star Wars: Episode VII de eerste film sinds Return of the Jedi zijn die op film wordt opgenomen. George Lucas zag namelijk in het digitale medium de toekomst en nam daarom alle Prequelfilms digitaal op. Hoewel digitale films de sfeer van ouderwetse film steeds meer weten te benaderen, zijn we zeer benieuwd naar het resultaat.

 

Bron: BobaFettFanclub.com