De nieuwe schrijver van de aankomende Star Wars spinoff is bekend
dinsdag 27 januari 2015

Volgens bronnen binnen entertainment website The Hollywood Reporter heeft de productie van de eerste Star Wars spin-off film een nieuwe schrijver gevonden in de persoon van Chris Weitz. Hij volgt daarmee de onlangs vertrokken Gary Whitta op.

Weitz is behalve schrijver ook bekend als regisseur. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor de regie van The Golden Compass (waarvoor hij eveneens het script schreef) en The Twilight Saga: New Moon. Hoge ogen gooide hij met zijn film About A Boy uit 2002. Hiervoor ontving hij een Oscar nominatie voor ‘Beste Regie’. Een samenwerking met Disney zou niet geheel onlogisch zijn. Binnenkort verschijnt namelijk de Disney film Cinderella (Assepoester) waarvan Weitz het script schreef.

Hoewel het nieuws nog niet officieel is bevestigd, zit The Hollywood Reporter er zelden naast met hun informatie. Naar verwachting zal de Gareth Edwards film over niet al te lange tijd moeten beginnen met de opnames, waarna de allereerste Star Wars spin-off in december 2016 te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: