Carrie Fisher veilt enkele unieke en zeldzame Star Wars objecten
donderdag 1 mei 2014

Op 17 en 18 mei aanstaande vindt er een bijzondere (online) veiling plaats waarbij actrice Debbie Reynolds meer dan achthonderd Hollywood filmrelikwieën uit haar persoonlijke collectie verkoopt. Onder de aangeboden objecten bevinden zich onder meer filmkostuums, de iconische hoed van Charlie Chaplin en een piano van Elvis Presley.

Ook Star Wars fans kunnen bieden op enkele interessante en unieke items. Reynolds is namelijk de moeder van Carrie Fisher en enkele van haar dochters bezittingen worden meegeveild. Denk bijvoorbeeld aan achter-de-schermen foto’s, zeldzame en gesigneerde posters, een The Empire Strikes Back litho en een Princess Leia inktschets van een Topps trading card.

Je moet niet raar opkijken dat je voor dit soort items al minimaal een paar honderd euro kwijt zult zijn, maar de absolute pièce de resistance heeft een startbod van maar liefst 60.000 dollar. Dat is voor de VistaVision Motion Picture Camera #29 die gebruikt werd om onder meer Star Wars: A New Hope te filmen. Maar dan heb je ook echt een uniek stukje filmgeschiedenis in handen!

Geïnteresseerden kunnen terecht op de veilingsite Profiles in History waar alle veilingen met foto’s en omschrijvingen terug te vinden zijn.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: