Benicio del Toro mogelijk in de running voor Star Wars Episode VIII
dinsdag 21 juli 2015

Terwijl we nog maar amper de verhoudingen weten tussen de goede en de slechte kant in Star Wars: The Force Awakens, meldt TheWrap dat acteur Benicio del Toro een rol als slechterik is aangeboden voor Star Wars: Episode VIII van regisseur Rian Johnson. De website beweert het nieuws te hebben ontvangen via diverse onafhankelijke bronnen gelinkt aan het casting proces van de nieuwe film.

De laatste maanden doen er veel geruchten de ronde over diverse acteurs die zouden zijn gelinkt aan een van de vele nieuwe Star Wars films die de komende jaren zullen verschijnen. Del Toro is wat dat betreft geen onbekende. Ten tijde van The Phantom Menace werd hem de rol van Darth Maul aangeboden, maar het verhaal gaat dat hij de rol liet liggen nadat de spreektijd van het personage drastisch was ingekort. Daarnaast werd de acteur enkele jaren geleden ook al in verband gebracht met de rol van Kahn in J.J. Abrams Star Trek 2: Into Darkness, een rol die uiteindelijk naar Benedict Cumberbatch ging.

Tot dusverre heeft Disney / Lucasfilm nog weinig officiële aankondigingen gedaan over toekomstige films en dat zal voor Episode VIII naar alle waarschijnlijkheid ook nog zeker een jaar gaan duren. Del Toro is ondertussen de laatste jaren te zien in diverse Marvel producties en zijn rol zal de komende jaren daarin alleen gaan toenemen in de derde fase van de succesvolle stripverfilmingen.

Star Wars: Episode VIII heeft een voorlopige Nederlandse releasedatum van 25 mei 2017.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: