Bekijk nu de nieuwe, full trailer van The Force Awakens!
dinsdag 20 oktober 2015

Vorige week kondigden we het al aan en nu is het dan zover! Vannacht rond de klok van 04.15 is de nieuwe, volledige trailer van Star Wars: The Force Awakens uitgezonden op de Amerikaanse sportzender ESPN. Kort daarna verscheen het filmpje van 2.35 minuten online.

We zien veel nieuwe beelden (effectief net geen twee minuten), maar vooral veel van Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) en Kylo Ren (Adam Driver) – die laatstgenoemde zien we zo te zien kort met de andere leden van de Knights of Ren. Nog altijd zien we weinig van de grote drie: Harrison Ford, Carrie Fisher en vooral Mark Hamill. Ook dit keer, net als in alle andere trailers maar ook de afgelopen zondag gepresenteerde poster, schittert Luke Skywalker in afwezigheid. Hij lijkt daarmee dit de keer de befaamde / beruchte mystery box te worden van regisseur J.J. Abrams.

Onze eerste indruk is vooral: we zien heel veel, maar we zien eigenlijk nog steeds heel weinig. De boodschap lijkt vooral te zijn: omarm je lotsbestemming (maar bedoelt Leia, wiens stem we als voice-over horen door de trailer heen, nu Finn of Rey?). En het lijkt erop dat het universum is vergeten wat er vroeger allemaal is gebeurd, alsof de waarheid over de val van de Jedi, de dark side en de strijd van de Rebellen geen algemeen bekende geschiedenis (meer) is.

Maar genoeg gepraat, oordeel vooral zelf en laat ons ook zeker weten wat je ervan vindt!

Star Wars: The Force Awakens verschijnt op 16 december in de Nederlandse en Belgische bioscopen.Tags: