Bekende Amerikanen memoreren Return of the Jedi
donderdag 6 juni 2013

Op 25 mei 1983 ging in Amerika het derde deel uit de Originele Trilogie in premiere. Dit jaar vieren we daarom de dertigste verjaardag van Return of the Jedi. Filmmaker Kyle Newman (bekend van de Star Wars parodie Fanboys, met onder andere Carrie Fisher en Billy Dee Williams) pakte daarom zijn camera, belde een paar van zijn bekende vrienden op en maakte een mini-documentaire genaamd The Return of Return of the Jedi: Special Edition.

Deze documentaire is een liefdevolle en komische terugblik naar de laatste film uit de Originele Trilogie. In deze speciale, langere versie (zie hieronder) vertellen mensen als Kevin Smith (van de Jay & Silent Bob films), Seth Green (Star Wars: Robot Chicken), Jaime King (Sin City), Topher Grace (Spiderman 3), Eli Roth (Inglorious Bastards) en andere bekende fans over hun herinneringen aan het voor de allereerste keer zien van de film en delen zij hun gedachtes over enkele van de meest besproken elementen uit Return of the Jedi, waaronder de altijd o zo controversiele Ewoks en de niet al te briljante vermomming van Lando in het paleis van Jabba.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • En hoe denken jullie, onze lezers, terug aan Return of the Jedi?

  • Lennart Hoornaar

    Misschien een beetje een lang verhaal, maar toch:

    Ik had net de complete serie films op Dvd’s gekregen, ik begon me net een beetje te verdiepen in Star Wars dus wou ik met Episode 1 beginnen (hoe kon ik) waarop mijn vader zij dat het veel beter was als ik 4,5,6 eerst maar eens keek. Na 4 en 5 gekeken te hebben, hebben we toen Return of The Jedi gekeken. Ik herinner me nog vaag hoe mijn vader hard in de lach schoot om de Ewoks, terwijl ik met open mond naar de TV zat te kijken, ik heb geloof ik de hele film niks gezegd :D. Na die film kreeg Darth Vader bij mij in huis de naam Donkere Papa 😀 en heb ik meerdere keren imitaties van zijn ademen aan moeten horen. Je begrijpt als klein kind natuurlijk nog niet alles, maar het bleef een geweldige film. Na Return of the Jedi wou ik eigenlijk meteen verder met de volgende film want dit smaakte naar meer! Dit hele gebeuren zorgde er ook voor dat ik begon met het verzamelen van Action Figures, en van het een kwam het ander. Ik kan dus zeker wel zeggen dat deze film ervoor zorgde dat ik definitief een fan en verzamelaar wou zijn. Jammer genoeg is mijn vader 3 jaar geleden overleden, je kunt waarschijnlijk wel begrijpen dat ik dit soort herinneringen erg koester. Dit was dan ook het eerste dat in me opkwam toen ik je vraag las.

  • Dat is een behoorlijk heftig verhaal! Maar wel eentje met mooie herinneringen…

  • Joruus

    Wow. Indrukwekkend verhaal! De eerste keer dat ik Return of the Jedi heb gezien was op VHS banden, in mijn tienerjaren. Ik had nog nooit van de films gehoord en in een zomer heb ik ze alle drie achter elkaar gekeken. Vanaf die tijd hebben de films me nooit meer losgelaten. Ik heb me nooit echt gestoord aan de Ewoks. Het ergste aan de film vind ik de aftiteling, want je wil meer uit dat universum zien. Gelukkig gebeurt dat over twee jaar en hopelijk worden het fantastische films die mij terugbrengen naar datzelfde gevoel als van die ene zomer lang, lang geleden. 🙂