Begin maar met sparen: de nieuwe Hasbro Star Wars producten!
zondag 16 februari 2014

Vanaf vandaag tot en met aankomende woensdag vindt in New York, Amerika de jaarlijkste internationale Toy Fair plaats waar ruim duizend speelgoedfabrikanten, distributeurs, importeurs en vertegenwoordigers hun nieuwste producten voor het nieuwe jaar tonen aan de pers en detailhandel. Gisteravond vond de presentatie van Hasbro voor de pers plaats waar onder andere alle nieuwe Star Wars producten werden getoond. Na jaren van relatieve kalmte zullen in 2014 de registers weer flink open worden getrokken!

Allereerst zijn er de oude, vertrouwde figuur- en voertuiglijnen op de schaal van 3¾, 6 en 12 inch. De 3¾” Black Series lijn wordt de komende maanden uitgebreid met een E3 Darth Vader, E5 Luke Jedi Training Dagobah, E5 Yoda Jedi Training Dagobah, E5 Toryn Farr Hoth, E5 Snowtrooper Commander, E5 Wedge (Snowspeeder) met nieuw hoofd/helm, E4 R5-G19 Astromech Droid, E6 Sgt. Doallyn, E6 Ree Yees, E5 Hoth Luke ‘Wampa Attack’ met nieuw hoofd, E5 Hoth Han Solo ‘Search for Luke’ en een E5 Darth Vader ‘Yoda’s Test’ met nieuw hoofd. Van de 3¾” Mission Series, een soort two-packs, verschijnen uit Star Wars: Rebels Zeb + Stromtrooper & C-3PO + R2-D2, en uit E5 Boba Fett + Stormtrooper. Uit de 3¾” Saga Legends lijn krijgen we de Star Wars: Rebels figuren Agent Kallus, Stormtrooper, Inquisitor, Kanan, Zeb en Chopper. Verrassend genoeg hebben deze figuren slechts een zogenaamde 5POA (vijf-punten-van-articulatie: hoofd, armen en benen), wat inhoudt dat we qua articulatie bijna twintig jaar terug in de tijd gaan.

Van de 3¾” voertuigenlijn kunnen we onder andere van de Star Wars: Rebels lijn een TIE Advanced van de Inquisitor, een AT-DP Imperial Walker en de Phantom verwachten.

Van de 6″ Black Series verschijnen er dit jaar Wave 3, 4 en 5 welke elk vier figuren zullen bevatten. Het gaat om E4 Han Solo Mos Eisley (#8), E4 Stormtrooper (#9), E3 Obi-Wan Kenobi> (#10), E5 Luke Bespin (#11) (Wave 3), #12 E3 Anakin Skywalker (Darth Vader), E4 Chewbacca (#13), E2 Clone Trooper (#14) (Wave 4), en Sandtrooper met Black Pauldron, E6 Darth Vader met removable helmet en E6 Luke Jedi met twee shirts (Wave 5). Daarnaast zullen er aan het einde van het jaar de eerste Deluxe figuren verschijnen, zoals Jabba the Hutt en een Scouttroper met speederbike! Bij de 12″ lijn is Star Wars: Rebels uitstekend vertegenwoordigd met de aangekondigde figuren van Kanan Jarrus, Ezra Bridger, de Inquisitor en van een Stormtrooper.

Nieuw zijn Star Wars Command en de Armor Range. Die laatste is de nieuwe benaming voor de speelgoedwapens, zoals een lightsaber van Kanan Jarrus. Command is te vergelijken met de groene miniatuur legerpoppetjes van vroeger en geeft je de mogelijkheid om veldslagen na te bootsen met verzamelbare figuurtjes.

Het is nog de vraag in hoeverre we deze producten in Nederlandse winkels zullen kunnen gaan vinden. Nederland heeft een slechte reputatie op dat gebied, en verzamelaars zijn vaak aangewezen op de betere merchandisewinkels in binnen- en buitenland. Binnenkort zal DeathStar.nl deze kwestie gaan voorleggen aan Hasbro Nederland. Wat de uitkomst daar ook van moge zijn, zeker is dat de portemonnee van verzamelaars in 2014 flink pijn zal gaan doen!

 

Bron: Rebelscum.com
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
 • Lennart Hoornaar

  The black series 6 inch wordt beter en beter, die biker scout ziet er echt geweldig uit (een must buy voor me). En wat je zegt is compleet waar, ik heb bakken met geld moeten neerleggen om the black series hier in nederland te kunnen kopen, in de winkel heb je geluk al zijn ze daar en vaak zijn het dan ook nog eens de pegwarmers. (Plus het feit dat ze daar echt verschikkelijk duur zijn.)

  • Ik heb er zelf een paar bij Archonia gekocht. Net geen 25 euro per stuk, dus qua prijs (redelijk) netjes + normale verzendkosten. Ik vond niet elk figuur even geslaagd of even spannend, maar ik kijk zeker uit naar de volgende Waves. Enne… niet alleen de euro’s zijn een kwestie, er is ook nog die van ruimtegebrek. Waar moet je het in godsnaam allemaal laten?!

   • Lennart Hoornaar

    Jep, ruimte. Een van de vele first word problems van een verzamelaar.