BBC’s Collectaholics met een fanatieke Star Wars verzamelaar
zaterdag 22 maart 2014

Ze zijn helaas niet meer zo heel vaak op televisie te zien: programma’s over bijzondere verzamelingen van uiteenlopende mensen. Twee jaar geleden zond de Amerikaanse zender SyFy het programma Collection Intervention uit, waarbij mensen met uit de hand gelopen verzamelingen werden geholpen door presentatrice Elyse Luray, van het veilinghuis Christy’s, en een psycholoog. Het gaf een kijkje in enkele bijzondere verzamelingen, waaronder een van Star Wars, maar helaas bleek veel van het programma in scène gezet te zijn.

In Engeland wordt momenteel een drie-delige serie uitgezonden die Collectaholics heet. Presentatoren Mark Hill en Mel Giedroyc gaan bij tal van verzamelaar langs om niet alleen hun collectie te bekijken, maar ook om ze te helpen met problemen die grote verzamelingen met zich meebrengen. Hierbij is de opzet vergelijkbaar maar lijkt het in ieder geval een heel stuk oprechter te zijn dan bij de SyFy serie.

In de derde en laatste afleveringen komt de Britse verzamelaar James aan bod (een van de oprichters van de populaire website JediNews), die een verzameling heeft van ruim 35.000 artikelen. Die enorme hoeveelheid zorgt voor allerlei praktische problemen binnen zijn gezin. Mark en Mel nemen daarom een drastische actie om te laten zien wat voor impact de verzameling heeft op het huishouden. Het belooft een amusante aflevering te worden!

Aflevering Drie wordt op woensdagavond 2 april om 21u00 uitgezonden op BBC2. Herhalingen van de eerste twee afleveringen zijn nog online en op BBC2 te zien. Bezoek de website voor meer informatie hierover.

Bron: BBC2


Tags: