Apple-ontwerper gaf regisseur J.J. Abrams tips
dinsdag 17 februari 2015

We werden bij het uitkomen van de trailer van The Force Awakens aangenaam verrast door het nieuwe uiterlijk van de lightsaber van een afgebeelde Sith. Die saber wijkt niet alleen af in vorm – check de opvallende zijkanten van het zwaard – maar lijkt qua uiterlijk ook opnieuw ontworpen. Een interview in The New Yorker met Jonathan Ive, ontwerper bij Apple, biedt duidelijkheid over waar J.J. Abrams de mosterd haalt – bij hem!

In het interview vertelt Ive, die de functie senior vice president uitoefent bij Apple en verantwoordelijk is voor de ontwerpen van bijvoorbeeld de iMac en de iPhone, dat hij een tijdje geleden naast Abrams zat bij een boozy dinner party in New York. Daar maakte Ive very specific suggestions over het uiterlijk van de lightsaber. Abrams zou die suggesties meegenomen hebben in het uiteindelijke ontwerp van het wapen.

Wat Ive dan precies gezegd zou hebben? ‘Niks specifiek over de kruisvorm, maar ik dacht dat het interessant zou zijn als het wapen minder precies werd en wat meer spitty. Primitiever, en wat meer omineus.’ Toegegeven, de Engelse vertaling is een stuk duidelijker als het gaat om de exacte beschrijving van wat Ive tegen Abrams zei. Lees hier het hele interview met de ontwerper.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: