Angry Birds Star Wars op 19 september in een universum niet ver hier vandaan
maandag 15 juli 2013

Gameontwikkelaar Rovio kondigde het vorige week al aan en vandaag was het zover: de bekendmaking van hun nieuwste Angry Birds game Angry Birds Star Wars II. Het spel verschijnt wereldwijd op 19 september in appstores en gaat de kant op van het populaire spel Skylanders. Met de zogenaamde Telepods-technologie van Hasbro wordt het mogelijk om fysieke figuurtjes op je tablet te zetten en ze te “transporteren” naar het spel. In totaal zullen er meer dan dertig verschillende figuren speelbaar zijn die samen de verhaallijn van de drie Star Wars prequels zullen volgen.

“Met meer dan 100 miljoen downloads sinds de introductie was Angry Birds Star Wars een blockbuster hit voor onszelf en Lucasfilm. We zijn verheugd om het volgende spannende hoofdstuk aan onze fans wereldwijd te introduceren. Enkele van de meest uitmuntende aanvullingen op de personages zijn een jonge Anakin, Mace Windu en Darth Maul. Hasbro’s TELEPODS technologie biedt ons ook een mooie manier om de ervaring buiten de App uit te breiden en een compleet nieuwe dimensie aan de gameplay toe te voegen.”

Tegelijker met de uitgave van het spel zal een nieuwe merchandiselijn met onder andere speelgoed, accessoires en boeken worden uitgebracht. Hasbro TELEPODS zal ook in september verschijnen en zal deze week voor de eerste keer aan het publiek worden getoond op de San Diego Comic Con. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer deze producten in Nederland zullen verschijnen, maar we houden je uiteraard op de hoogte.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+