Altijd al een speederbike willen hebben? De realiteit is nabij!
woensdag 14 mei 2014

Land speeders, swoop bikes, speeder bikes. Het zijn enkele manieren om je in het Star Wars universum snel voort te bewegen van plek a naar b. Ze komen in vele soorten en maten, maar wat ze allen gemeen hebben, is dat ze van de grond zweven. Dat gevoel van vrijheid komt binnenkort ook naar ons universum!

Om te kunnen vliegen moet je nu gebruik maken van bijvoorbeeld een helikopter of een vliegtuig, maar alleen al het halen van een vliegbrevet is een kostbaar iets. Het Amerikaanse bedrijf Aerofex had het idee om vliegen te democratiseren. Daarom ontwikkelde ze de Aero-X hoverbike. Deze wordt aangedreven door twee propellors die het voertuig tot ongeveer drie meter van de grond laten zweven en waarmee een topsnelheid van ongeveer 75 km per uur behaald kan worden. Hele grote afstanden afleggen is niet mogelijk, want met een volle tank kun je iets meer dan een uur reizen. Wel een groot voordeel is dat je met de hoverbike over water kunt vliegen.

In 2017 moet het voertuig op de markt komen, maar hij is nu al te reserveren. Het prijskaartje liegt er niet om. Voor 85.000 dollar (zo’n 62.000 euro) kun je de trotse eigenaar worden. In Amerika is een brevet niet nodig om het te mogen besturen. Hoe dat in Nederland geregeld is, weten we niet. We hebben uiteraard de Nederlandse overheid de vraag voorgelegd in hoeverre het mogelijk is om in ons land zo’n voertuig te kunnen en mogen besturen. Op het moment van schrijven hadden we nog geen reactie mogen ontvangen, dus we houden je op de hoogte!Tags: