…:: De Originele Trilogie (OT) :…

Op deze pagina kun je meer informatie terugvinden over de drie delen uit de Originele Trilogie. Klik op de grote knoppen hieronder om naar de respectievelijke secties te gaan.

Op 25 mei 1977 ging de allereerste Star Wars film in Amerika in première en veranderde niet alleen de filmwereld voorgoed. Jaren aan voorbereidingen gingen vooraf. Voordat het groene licht voor het maken van de film werd gegeven moest George Lucas hevige strijd leveren om iemand in zijn idee te doen laten geloven. Uiteindelijk gaf filmstudio Twentieth Century Fox het groene licht, een beslissing die de studio voorgoed op de kaart zou zetten in het filmlandschap.

Op 21 mei 1980 kwam het langverwachte vervolg op het immens succesvolle eerste deel. Maar ondanks het enorme succes stond er veel op het spel met het maken van dit gevolg. Het succes van deze film zou bepalen of George Lucas kon doorgaan als onafhankelijk filmmaker, of dat hij bankroet zou gaan en op zoek zou moeten gaan naar een nieuwe baan. Na zijn zenuwslopende ervaring met het regisseren van het eerste deel besloot George Lucas voor dit deel de touwtjes uit handen te geven en deze te leggen in die van zijn oude leermeester, Irvin Kershner.

Op 25 mei 1983 schotelde George Lucas de wereld het derde deel uit zijn trilogie voor. Dit keer zonder producent Gary Kurtz die na een andere opvatting over de voortzetting van de reeks besloot te vertrekken. Zijn stokje werd overgenomen door Howard Kazanjian. Met het succes van de eerste twee films had de geestelijk vader van Star Wars zich definitief weten te ontworstelen van de afhankelijkheid van filmstudio’s en zou hij na het succes van dit deel zijn financiële onafhankelijkheid verzekerd stellen…

 

 

…..:: Terug naar de hoofdpagina