…:: Veelgestelde vragen …

Om te voorkomen dat we veel dezelfde vragen voorgeschoteld krijgen hebben wij een lijst gemaakt van vaak voorkomende en veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Heb je de lijst doorgelezen maar staat jouw vraag er niet bij? Of wil je graag een nadere toelichting? Geen zorgen. Je kunt ons altijd je vraag per e-mail sturen.

 

 

Is er een Nederlandse Star Wars fanclub?
Op dit moment bestaat er geen fanclub in Nederland. De laatste fanclub, genaamd Echo Base, is er vorig decennium na Revenge of the Sith mee gestopt. Nadien zijn er nog wel enkele websites geweest die dat gat hebben proberen op te vullen, maar die zijn inmiddels ook allemaal verdwenen. Wellicht dat er in de toekomst, met de komst van de nieuwe films, een nieuwe Nederlandse fanclub wordt opgericht. We houden uiteraard het Nederlandse Star Wars landschap in de gaten!
Daarnaast zijn er wel fanclubs in het buitenland, zoals  de officiële fanclub met het bijbehorende magazine de Star Wars Insider uit Amerika / Engeland.

 

Is er ook een Nederlandse Star Wars conventie of beurs?
In Nederland zijn er sinds 2005 geen Star Wars conventies meer geweest. Wel hebben er door de jaren heen nog tal van andere conventies en beurzen Star Wars acteurs en actrices te gast gehad. In juli 2016 vindt in Londen, Engeland wel de officiële Star Wars conventie plaats, Celebration London. Meer informatie hierover vind je terug in onze Agenda.

 

Is Star Wars in Nederlands gesproken taal verschenen?
De zes bioscoopfilms, Episode I tot en met VI, zijn nooit in een nageynchroniseerde versie verschenen. Wel zijn Caravan of Courage – de eerste Ewok spinoff film – en de Clone Wars film met Nederlands gesproken stemmen in de bioscoop verschenen. Echter, alleen The Clone Wars is ook op dvd verschenen met een Nederlandse audiotrack. Daarnaast zijn er Nederlands gesproken versies van de Droids cartoon, de Genndy Tartakovsky tekenfilmserie, van de eerste twee seizoen van de Dave Filoni Clone Wars animatieserie en van de nieuwe Disney XD serie Star Wars: Rebels.

 

Hoe zit het met de delen 7, 8 en 9?
Na vele jaren van onzekerheid is er eindelijk meer duidelijk. Nadat George Lucas, geestelijk vader van Star Wars, in 2012 zijn bedrijf heeft verkocht aan Disney is alles in een stroomversnelling geraakt. Deze maatschappij heeft de productie van een nieuwe trilogie, alsook de zogenaamde Anthology films in gang gezet. Tot 2020 kun je zeker zes nieuwe films verwachten, maar meer daarover lees je op onze Sequel Trilogy pagina.

 

Hebben jullie voor mij het adres van [….]?
Helaas beschikken wij zelf niet over adressen van acteurs, actrices, of andere mensen die iets met Star Wars te maken hebben. Er bestaan wel diverse websites met dergelijke adressen. Daarnaast zijn ook veel van dit soort mensen terug te vinden op social media zoals Twitter en Facebook. In contact komen met je favoriete ster was nog nooit zo makkelijk!

 

Zijn de films te koop?
Alle zes films zijn onder meer op dvd en Blu-ray in verschillende versies en edities uitgebracht. Vanaf oktober 2015 brengt Twentieth Century Fox een heruitgave van deze edities op Blu-ray uit, exclusief verkrijgbaar via Bol.com. Voor andere, oudere uitgaves kun je terecht op websites als eBay en Marktplaats.

 

Komen er nog nieuwe spullen van Star Wars?
Jazeker. Behalve nieuwe films blijven alle licentiehouders van Star Wars (zoals bijvoorbeeld LEGO, Hasbro en Topps) gewoon doorgaan met het uitbrengen van Star Wars boeken, strips, games en filmmemorabilia. Sterker nog, Disney heeft aangekondigd grootse plannen te hebben voor de komende jaren! Meer hierover lees je geregeld op onze hoofdpagina in ons nieuwsgedeelte.

 

Ik ben voor school bezig met een Star Wars werkstuk. Kunnen jullie helpen?
Het onderhouden van een website kost veel tijd. DeathStar.nl wordt door fans in hun vrije tijd onderhouden. Het helpen met complete werkstukken is daarom geen doen, maar je kunt ons natuurlijk altijd een e-mail sturen als je vragen hebt en wie weet kunnen we je een eindje op weg helpen.

 

Kan ik bij jullie ook dingen kopen?
DeathStar.nl is een niet-commerciële en 100% onafhankelijke website. Wij verkopen zelf geen Star Wars producten. We zullen hoogstens producten of websites aanprijzen. Dit kunnen dan vanzelfsprekend ook winkels zijn die Star Wars producten verkopen. Een lijst van onze partners vind je onderaan onze website.

 

 

…..:: Terug naar de hoofdpagina