…:: FLASH! #1 …

Geregeld komen we nieuwtjes tegen die op de een of andere manier te maken hebben met Star Wars en best interessant zijn om te melden. Wat de berichten vaak ook gemeen hebben, is dat ze echter vaak te kort zijn om er een heel nieuwsbericht op onze website aan te besteden. Dus daarom introduceren we onze showbiz rubriek waar je vanaf nu een keer in de zoveel tijd een overzicht van alle nieuwtjes krijgt. Welkom bij de eerste editie van… Flash! Many Bothans died to bring you this information…

 

Mark Hamill is naast zijn rol als Luke Skywalker bijna net zo beroemd voor het inspreken van stemmen voor tekenfilms (en games). De bekendste stem die hij geregeld inspreekt is van The Joker uit de Batman verhalen. Onlangs deed hij dat nog voor de nieuwste Rocksteady game Batman: Arkham Knight. Binnenkort mag hij weer aan de bak voor de verfilming van Batman: The Killing Joke, gebaseerd op de populaire graphic novel van Alan Moore. De productie zal ergens in 2016 klaar zijn.

Momenteel draait Mission Impossible: Rogue Nation in de bioscopen. Behalve dat deze film er door zijn titel de oorzaak van is dat er op promotioneel vlak nog weinig gebeurt met Star Wars: Rogue One, speelt Simon Pegg één van de hoofdrollen. Pegg, behalve een vriend van regisseur J.J. Abrams, is ook nog eens een groot Star Wars fan. De combinatie zorgde ervoor dat hij ook een rolletje als alien in The Force Awakens mocht spelen. Geregeld wordt Pegg in interviews gevraagd naar Star Wars. Zo maakte hij een tijdje al dan niet gekscherend bekend dat Daniel “James Bond” Craig een First Order Stormtrooper zou spelen. Onlangs werd hem gevraagd om de zes Star Wars films binnen een minuut te rangschikken, beginnend met de slechtste film als eerste.

Het afgelopen jaar zat het Harrison Ford af en toe flink tegen. Vorige zomer kreeg hij tijdens de opnames van The Force Awakens een deur van de Millennium Falcon op zijn been waardoor hij zijn enkel brak en de opnames er tijdelijk stil door kwamen te liggen. J.J. Abrams probeerde hem nog te hulp te komen maar, zo onthulde hij onlangs, brak hij er een rugwervel mee. Meer spinazie eten, J.J. Maar we dwalen af. Terug naar het begin van dit jaar toen Ford in het nieuws kwam omdat hij was neergestort met een antiek WOII vliegtuig op een golfbaan in Californië. Een officieel onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het ongeluk werd veroorzaakt door een defecte carburateur waardoor de motor kracht verloor.

We weten nog helemaal niet wie hij speelt. We hebben nog geen enkele foto van hem gezien. We weten alleen dat de Zweedse acteur Max von Sydow een rol heeft in The Force Awakens. De inmiddels 86-jarige acteur heeft een zeer indrukwekkend c.v. met rollen in films als The Exorcist, Never Say Never Again (de Bondfilm van Empire regisseur Irvin Kershner), Dune, Judge Dredd, Minority Report en deze zomer voegt hij zich bij de cast van Game of Thrones voor de opnames van het zesde seizoen. Als Three-Eyed Raven zal hij ongetwijfeld de jonge Bran Stark van wijze raad en lessen voorzien.

5 augustus hebben we net achter ons. Dat is de sterfdag van Sir Alec Guinness die dit jaar ook nog eens precies vijftien jaar geleden overleed. Er wordt natuurlijk niet zoveel bij stilgestaan. We eren hem liever voor zijn ongelooflijk prachtige filmwerk. Geweldig was hij in Star Wars, maar geniaal was hij in vooral de David Lean films The Bridge on the River Kwai, Doctor Zhivago en Lawrence of Arabia. Allen films die niet alleen geweldig zijn vanwege hun ijzersterke verhalen en acteerwerk maar minstens zo goed zijn vanwege de typisch Britse maar o zo prachtige cinematografie. Stuk voor stuk films die een zelfbenoemd filmliefhebber minimaal één keer in zijn leven gezien moet hebben!

Heb je het ook weleens? Dat je een wondje hebt, naar je bloed kijkt en denkt “hoeveel midi-chlorians zou het bevatten“? Wij ook niet. Regisseur J.J. Abrams moet er waarschijnlijk ook niets van hebben, want onlangs in een interview met MTV – in een rondje JA OF NEE – was het antwoord een stellige NEE. Ook bleek uit dat interview dat er geen 45-minuten-durende scene zit waarin Chewbacca zich aan het scheren is. Geen product placement voor Gilette dus. The best a Wookiee can get!

James Brown werd ook wel de hardst werkende man in showbiz genoemd. Laten we de titel voor film dan aan Samuel L. Jackson geven. In welke film zit die man niet?! Onlangs werd aangekondigd dat hij in onderhandelingen is voor de nieuwe King Kong film Skull Island, waarschijnlijk om de rol over te nemen van acteur J.K. Simmons die de productie samen met Michael Keaton verliet. Daarnaast is de kans aanwezig dat Sam binnenkort naar Nederland komt samen met collega’s Gary Oldman en Ryan Reynolds voor opnames van de film The Hitman’s Bodyguard. De productie zal naar verluid in totaal twee weken neerstrijken in Amsterdam en Maastricht voor allerlei actiescenes.

Nog een laatste nieuwtje om het af te leren. Disney baas Bob Iger heeft alle vertrouwen in het succes van The Force Awakens, maar om met de woorden van Han Solo te spreken:”Great, kid! … Don’t get cocky.” En daar heeft hij wel een punt. Sommige analisten denken dat de film alle records zal gaan breken, maar dat kon nog weleens een brug te ver zijn. Niemand twijfelt eraan dat de nieuwste Star Wars film veel geld in het laatje zal brengen, maar uiteindelijk zien we vooral graag een goede film. Records breken is een leuk extraatje. Enfin, 16 december komt steeds dichterbij!

May the Force be with you… en tot de volgende editie van FLASH!

 

 

…..:: Terug naar de hoofdpagina