…:: Achtergronden …

Sinds Star Wars in 1977 in de bioscoop verscheen, heeft het geliefde universum zich op spectaculaire en ongekende wijze uitgebreid. Dit uitgebreide universum kennen we beter onder de naam Expanded Universe (EU) en bevat bijvoorbeeld de wereld van leesboeken, games, televisieseries en nog veel meer. Daarnaast is er nog een hele andere wereld die bevolkt wordt door bijvoorbeeld merchandise, evenementen en fan films. In dit gedeelte van DeathStar.nl vind je achtergrondinformatie terug over diverse aspecten hiervan en via de menuknoppen hieronder kun je navigeren naar de desbetreffende secties.

 

Het begon met een Early Bird set maar inmiddels zijn er honderdduizenden artikelen verschenen van Star Wars. Je kunt het bijna niet zo gek bedenken of het bestaat. In deze sectie bespreken we nieuwe, interessante producten.
Al vele jaren vinden er in binnen- en buitenland Star Wars gerelateerde evenementen plaats. In deze sectie kun je verslagen van diverse conventies lezen, waaronder van de Celebration Europe II die recent plaatsvond in het Duitse Essen!
Door de jaren heen hebben medewerkers van DeathStar.nl in tal van Star Wars persoonlijkheden kunnen spreken. Deze sectie bevat zowel een archief als nieuwe interviews met diverse bekende mensen.
Eind jaren ’90 begon een nieuw fenomeen op het internet, en het begon allemaal met Star Wars. Met het verschijnen van Troops ontstond de eerste fan film. In dit gedeelte hebben we een selectie gemaakt, waaronder van een Nederlands project!
Het ultieme compliment van succes is een (geslaagde) persiflage. Door de jaren heen is Star Wars op diverse wijzen op de hak genomen. In deze sectie hebben we een selectie gemaakt van de leukste parodiëen.
In deze sectie eren we de vele talenten, die hebben meegewerkt aan het Star Wars universum, die het tijdelijke voor het eeuwige hebben verruild.
Van tijd tot tijd zijn we in de mogelijkheid om een leuke prijsvraag op te zetten voor onze lezers. In deze sectie kun je een overzicht vinden van alle lopende en afgelopen acties.

 

 

…..:: Terug naar de hoofdpagina